Här följer några snabba råd


Vilket är det vanligaste misstaget man kan göra när man ska måla med utomhusfärg?


Många struntar i att förbereda ytan och då blir det inte lika bra slutresultat. Problemet är oftast att det inte märks förrän det gått ett tag, kanske månader eller något år, då ser bordet eller planket lika tråkigt ut igen på de ställen som var skadade innan förra målningen. Så ett bra tips är att ägna tid åt underarbetet, tyvärr tar det en stund och det är inte alltid så roligt, men resultatet bli mer bestående så att du kan vänta lite längre med nästa ommålning. 

Här följer några snabba råd


1. Rengöring

Börja med att tvätta alla ytor. Applicera med svamp, borste eller skumspruta och låt verka cirka 15 minuter. Borsta. Låt torka. Behandla eventuellt mögel eller alger med till exempel Alg och Mögelfritt enligt rekommendation på förpackningen.


2. Underarbete

Skrapa bort eventuell lös och flagnande färg. Borsta rent fasaden. Tidigare målade ytor som är mycket blanka och hårda mattas ned genom slipning eller stålborstning. Om det finns sprickor som är större än två millimeter börjar du med att skrapa och borsta runt sprickan för att få ett bra fäste. Därefter målar du sprickan med grundfärg.


3. Grundmåla

Olja och mätta ändträ samt andra utsatta trärena partier såsom panelskarvar samt spikskallar med rekommenderad grundolja. Grundmåla alla omålade ytor med grundfärg. Grundfärgen ger god vidhäftning för slutfärgen och skyddar träet mot fukt. Låt grundfärgen torka ordentligt innan arbetet med täckfärgsmålning påbörjas.


4. Täckmåla

Täckfärgsmåla fasaden när grundfärgen har torkat. Anpassa mängden färg när du målar. Rekommenderad färgåtgång finns på burkens baksida. När första målningen har torkat är det dags för en andra strykning. Måla alltid täckfärgen två gånger. Då får du rätt färgmängd för att få maximal hållbarhet.


5. Miljö

Ta hand om alla färgrester, andra medel, nedsmutsade trasor, använda rollers och penslar på bästa tänkbara sätt för vår miljö.

Har du frågor några frågor eller funderingar?

SHOPPINGLISTA MED TILL BUTIK
  • Fasadtvätt
  • Skrapa
  • Svamp/borste
  • handskar 
  • Penslar
  • Penseltvätt
  • Maskeringstejp
  • Easy Cover, folie 
  • Grundfärg vid trärent
  • Täckfärg

alcro x säker stil

Classic Beige
Basic Beige
Bold black
Truly taupe
perfect pink

alcro utomhus

Briljant bestå
gråa nyanser
gröna nyanser
gula nyanser

ALCRO TRÄOLJA

Uteplats är en vattenburen träolja avsedd för årlig behandling av trädgårdens uteplatser eller trädgårdsmöbler. för att skydda och bevara träet är de A och O att olja in varje år.  

Oljan tränger snabbt ner i porer och förseglar det. Behandlingen går så att träet blir vattenavvisande och minskar risken för att träet torkar och spricker.
Alcro uteplats kan brytas i flera olika kulörer, men också behållas färglös.

Alcro uteplats träolja

ängsblomma
åskväder
trädstam
sotsvart
solklippa
snörök
skymning
silverarv

jotun

Inget förändrar ett rum som ett nytt lager färg. Kanske har du inte själv tiden att måla om? Då är du välkommen att anlita oss! Ingen uppgift är för stor eller för liten. Hör av dig idag så kan vi tillsammans diskutera vad som behöver göras!

123